top of page
Feest met mengtafel
Flyerwiz_1711822889563.png
cirkel_tr_edited.png

OKKER.

Over ons..

    Experience

Wij stellen ons graag aan u voor;
OKKER. heeft een lange weg afgelegd voordat het de huidige vorm aan nam.
Na ruim twintig (20) jaar is het vanuit een hobby uitgegroeid tot een goed lopende onderneming met een vast team van enthousiaste medewerkers waar bij eenieder het entertainment gen actief aanwezig is.

Omdat OKKER. een zeer gevarieerd aanbod van diensten onder zijn gelederen heeft zijn wij op zoek gegaan naar wat deze diensten nu precies verbind.
Al snel kwamen we tot de conclusie dat dit de "beleving" was oftewel experience. Of het nu gaat om kinderanimatie, een compleet feest, catering of het scheppen van ijs op uw verjaardag overal gaan wij net even wat verder om er voor u een echte beleving van te maken.

Onze slogan "de Smaakmakers op ieder feest" is daarom ook niet voor niets doeltreffend, hij geldt zowel in letterlijke als figuurlijke zin!

Hieronder vertellen wij u graag ons verhaal:

Alleen

is maar alleen.

troon_edited.jpg

Wij nemen u mee terug naar 2004, er staat een Sinterklaasfeest gepland voor een groot bedrijf in Rotterdam, helaas zijn er door verschillende redenen twee Pieten niet en word René gevraagd één van deze plekken in te vullen.
Geheel uit zijn comfortzone besluit René hier zijn akkoord op te geven en deel te nemen als Piet binnen dit Sinterklaasfeest, erg onwennig maar met name de bezoeken aan familie en vrienden en de reacties op straat leverde veel plezier op. Een fantastische ervaring ondanks de wat houterige uitvoering op het feest,

Het jaar gaat voorbij en het kriebelt, de vraag om opnieuw deel te nemen komt al weer snel en via vrienden en familie komen er diverse vragen ook bij hun langs te komen. de bezoeken bij bekenden zijn vertrouwd en vliegen voorbij maar het podium bij grotere feesten en logischerwijs voor vreemden gezichten blijft spannend en eng.
Toch mag van plankenkoorts niet gesproken worden en word de stap om voor publiek op te treden steeds kleiner.
Helaas stopt het bedrijf in 2006 met het organiseren van de Sinterklaasfeesten en valt het stil. 
Jaren gaan voorbij en ondanks er in die jaren wel degelijk huisbezoekjes gedaan worden binnen de eigen kringen knaagt het. diep van binnen word het grotere toch gemist.

051206 014.jpg
2015-08-25 19.53.38.jpg

SINTERLEASE

entertainment.

In 2007 word er dan toch de keuze gemaakt op professionele  basis diensten aan te bieden aan particulieren, verenigingen, stichtingen en klein bedrijf, er word een samenwerking aangegaan en ons team  bestaat al snel uit een Sinterklaas en twee Pieten waarmee we met name (huisbezoeken) afleggen in omgeving Rotterdam. 
Sinterlease entertainment was geboren!
In de jaren hierna raken mensen in onze omgeving steeds vaker enthousiast en sluiten zich aan bij onze groep, al snel bestaat het team uit een tal van Pieten en een aantal personen die de rol van Sinterklaas kunnen vertolken.

Door de ervaring van het eerdere grote Sinterklaasfeest ontstaat de ambitie om een dergelijk feest zelf te realiseren, een eigen voorprogramma met veel interactie met de kinderen.
Met het kleine budget wat beschikbaar is schaffen wij een geluidsset aan en starten we met het schrijven van een eigen animatie show.
In eerste instantie was de show een veredelde kinderdisco met diverse Sinterklaas hits, werden er spelletjes gedaan en kwam de Sint langs met verhaaltjes over de kinderen. Kort na de eerste shows werden er elementen aan de shows toegevoegd als goochel trucs, een verhaal lijn met interactieve beelden op groot scherm en live zang optredens.

2015-09-28 22.32.41.jpg

de Kinderfeesterij (DKFE)

Samenwerken; vele handen maken licht werk..

dkf-250x250.png

Na een aantal kleine bedrijven die gebruik maakte van onze show ging er op een dag de telefoon.
Mariane Jack van de Kinderfeesterij (DKF entertainment) informeerde naar de beschikbaarheid van de show en gaf al snel te kennen op zoek te zijn naar een betrouwbare partner voor de kinderanimatie op haar feesten.
DKF verzorgde de feesten voor diverse grote bedrijven  en realiseerde dit van a tot z, van locatie tot decoratie en van catering tot overig entertainment zoals schminksters en ballonvouwers.
Al direct in ons eerste contact voelde het vertrouwd en warm, en dat was wederzijds want al snel bleek dat we na het eerste feest een jaar later alle feesten van DKF mochten voorzien van animatie.

De innige samenwerking tussen De Kinderfeesterij en Sinterlease entertainment kreeg een bijzonder vervolg want na een aantal jaren werden de handen volledig ineen geslagen, door deze fusering en de uitbreiding van onze thema's binnen de feesten besloten wij gezamenlijk verder te gaan als JACK events.
Door de fusering hadden wij de mogelijkheid ieder feest te voorzien van een uitgebreid assortiment van diensten en bovendien allemaal uit eigen beheer en met ons eigen team van c.a. 25 medewerkers.
Er werd veel geïnvesteerd in de thema's die wij aanboden en er werd ook uitgebreid naar nieuwe thema's.
JACK events werd betrokken bij Koningsdag en werd organisator van de Sinterklaas intocht in Barendrecht.

NGP_9017_edited.jpg

OKKERBOL

Stil zitten tijdens corona?

Afbeelding van WhatsApp op 2024-03-14 om 12.07_edited.jpg

Helaas sloeg het noodlot toe, Corona stak al eerder de kop op maar zorgde er nu voor dat de entertainment branche in zwaar weer terecht kwam, met de maatregelen die getroffen werden door de overheid was er niets toegestaan en mogelijk.
Het stil zitten bleek ondraaglijk , een bloeiend bedrijf lag net als heel veel anderen bedrijven geheel stil en ondanks de financiële noodzaak er niet was wilde we kosten wat het kost verder gaan met ondernemen.
Zo werd er een Piaggio Vespa (tuk tuk) aangeschaft en omgebouwd tot kleine ijswagen, hiermee stonden we in de buitenlucht en was er toch nog iets mogelijk om de klant te voorzien van een kleine beleving.
In de eerste intocht die we mochten organiseren werd hij terug gebouwd naar een 3 zitter en werd hij voorzien van een geluidsset en ontstond daar het idee van de Pakjes tuk tuk 12 voor Sinterklaas.
Toen het Corona virus dan eindelijk verdween en de maatregelen versoepeld en uiteindelijk afgeschaft werden bleef de tuk tuk actief als losse onderneming "OKKERBOL", met de Sinterklaasfeesten werd deze vrijgegeven voor gebruik binnen de diensten van JACK events.

MARIANE JACK

We zullen je nooit vergeten!

Gewoon leuk 1_edited.jpg

Na een roerige tijd komt langzaam de rust weer terug, We pakken onze diensten weer op en nieuwe projecten worden gestart, ook in het privé leven van  Mariane gebeurt er veel, zo is het vooruitzicht dat zij in navolging van René volledig aan de slag zal gaan voor ons bedrijf JACK events.
Helaas begint Mariane rond de intocht in 2023 te kwakkelen met haar gezondheid en is zij na verschillende ziekenhuis opnames op 27 December 2023 komen te overlijden.
Onze wereld stort ineen, een vrouw die het hart vormt van ons bedrijf JACK events, met haar visie, expertise en uitstraling maar bovenal als persoon onmisbaar in onze organisatie.

We belanden in een rollercoaster van emoties en geregel terwijl ook de afwikkeling van de Sinterklaas en Kerst periode nog in volle gang zijn hadden we eigenlijk al aan de slag gemoeten met de voorbereiding van de paasfeesten en Koningsdag, maar de waarheid is dat we met zijn alle in diepe rouw zijn, onze lieve Mariane heeft slechts 59 jaar mogen worden! 

FB_IMG_1703995600944_edited_edited.jpg

OKKER. experience

Waarom een naamswijziging?

IMG_0829.jpg

Na het overlijden van Mariane is er veel gebeurt, helaas was de fusering tussen Sinterlease entertainment en de Kinderfeesterij nooit officieel bestempeld met een verandering van de rechtsvorm en hebben we dit steeds uitgesteld.
Door het overlijden hebben we een overbruggingsperiode gehad waar wij de diensten kort hebben voortgezet als JAX entertainment om te kunnen inventariseren of voortzetting van het bedrijf JACK events tot de mogelijkheid behoorde.
Helaas bleek dat dit niet haalbaar was en moesten we noodgedwongen een naamswijziging doorvoeren.
Door het reeds bestaan van het bedrijf OKKERBOL is er gekozen om een overkoepelende bedrijfsnaam te gebruiken; OKKER. experience afgetakt naar de 2 bestaande foodtrucks; OKKER.bol voor ijs en OKKER.cino voor de koffie variant.

Onze diensten blijven echter onveranderd, zo verzorgen en realiseren wij (thema) feesten van a tot z, treden wij op als artiesten in shows en theater, hebben wij diverse acts beschikbaar voor bijvoorbeeld winkelcentrum promoties, verzorgen wij de catering van diverse bedrijven en hebben we een uitgebreid funfood assortiment met o.a. onze foodtrucks voor Koffie en IJs maar hebben we ook diverse stands voor Hamburgers, Braadworsten, Hotdogs, Poffertjes en Wafels.

image-from-rawpixel-id-14344008-jpeg.jpg
LOGOokk.png
bottom of page